Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

За какво се използва млякото в ЕС

Автор: Капитал 31 януари 2018

Фотограф: Анелия Николова

През 2016 г. в ЕС са били преработени 152 млн. тона пълномаслено мляко. Над две трети от него са били вложени в производството на сирене (37%) и масло (30%), а останалата част е била използвана главно за производството на сметана (13%) и мляко за пиене (11%), показват публикувани от Евростат данни.

От европейската статистическа служба отбелязват, че над една пета (22%) от млякото за пиене в ЕС се произвежда във Великобритания, а пет държави са били отговорни за над 70% от сиренето в икономическия съюз през 2016 г. – Франция, Германия, Италия, Холандия и Полша.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София