Тенденции

За какво се използва млякото в ЕС

Капитал 31 януари 2018, 14:01

През 2016 г. в ЕС са били преработени 152 млн. тона пълномаслено мляко. Над две трети от него са били вложени в производството на сирене (37%) и масло (30%), а останалата част е била използвана главно за производството на сметана (13%) и мляко за пиене (11%), показват публикувани от Евростат данни.

От европейската статистическа служба отбелязват, че над една пета (22%) от млякото за пиене в ЕС се произвежда във Великобритания, а пет държави са били отговорни за над 70% от сиренето в икономическия съюз през 2016 г. – Франция, Германия, Италия, Холандия и Полша.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK