С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ikea и H&M увеличават рисковите си инвестиции

Автор: Пламена Кацарова 14 ноември 2019

Шведските ритейл търговци инвестират стотици милиони евро в стартиращи компании, за да устоят на смущенията в сектора

Ikea и H&M влагат стотици милиони евро в рискови инвестиции, тъй като двете компании търсят начини да вложат средства в технологии и други продукти, които могат да им помогнат да устоят на масовите смущения, настъпващи в ритейл сектора, пише Financial Times. Най-големият търговец на обзавеждане и един от лидерите на пазара на дрехи започнаха да изкупуват миноритарни дялове в по-малки компании от различни сектори през последните години – от стартиращи фирми във финтех индустрията до стартъпи с идеи в сферата на рециклирането и устойчивостта.

Инвестициите

Ingka Group, която е собственик на повечето магазини на шведската верига за мебели, е вложила 200 млн. евро в 21 компании през последните три години. Компанията е инвестирала в роботизирания производител на мебели Ori Living, стартъпа за рециклиране на матраци RetourMatras и индийското иновативно студио за интериорен дизайн Livspace.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.