Търговци

Ikea и H&M увеличават рисковите си инвестиции

Пламена Кацарова 14 ноември 2019, 14:39

Ikea и H&M влагат стотици милиони евро в рискови инвестиции, тъй като двете компании търсят начини да вложат средства в технологии и други продукти, които могат да им помогнат да устоят на масовите смущения, настъпващи в ритейл сектора, пише Financial Times. Най-големият търговец на обзавеждане и един от лидерите на пазара на дрехи започнаха да изкупуват миноритарни дялове в по-малки компании от различни сектори през последните години – от стартиращи фирми във финтех индустрията до стартъпи с идеи в сферата на рециклирането и устойчивостта.

Инвестициите

Ingka Group, която е собственик на повечето магазини на шведската верига за мебели, е вложила 200 млн. евро в 21 компании през последните три години. Компанията е инвестирала в роботизирания производител на мебели Ori Living, стартъпа за рециклиране на матраци RetourMatras и индийското иновативно студио за интериорен дизайн Livspace.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK