С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Twitter може да спаси Vine, като го продаде

Автор: Регал 08 ноември 2016

Поне няколко потенциални купувачи предлагат да придобият услугата за под 10 милиона долара, което означава, че приходите от сделката за Twitter ще бъдат несъществени

Американската технологична компания "Туитър" (Twitter) разглежда предложения от няколко компании, които желаят да придобият мобилната видеоуслуга "Вайн" (Vine), и се надява скоро да се стигне до сделка, информира БТА, като цитира сайта за технологични новини "Теккрънч" и ТАСС.

Според източници на сайта "Туитър" е получил доста предложения, включително от няколко азиатски компании. Един от източниците уточнява, че поне няколко потенциални купувачи предлагат да придобият услугата за под 10 милиона долара, което означава, че приходите от сделката за "Туитър" ще бъдат несъществени.

Теккрънч отбелязва, че "Туитър" все пак може да извлече полза от "Вайн", дори ако услугата има друг собственик, чрез запазване на синхронизацията между двете приложения. По-рано се съобщаваше, че "Туитър" планира през идните месеци да закрие мобилното приложение "Вайн", което е свързано и със съкращаване на служители.

"Туитър" придоби "Вайн" в края на 2012 година преди пускането на самата услуга, която започна да функционира през януари 2013 година.

"Вайн" е мобилно приложение, позволяващо да се създават кратки видео материали - до 6 секунди - и да се споделят. Полученото видео прилича на анимирано изображение в популярния формат ГИФ (GIF).

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Нов цигарен връх Rothmans е на път да стане най-търсената марка на пазара
Tesco напусна изцяло китайския пазар Компанията продаде и последния си останал дял на местния си партньор