Twitter може да спаси Vine, като го продадеАвтор: Регал 08 ноември 2016Американската технологична компания "Туитър" (Twitter) разглежда предложения от няколко компании, които желаят да придобият мобилната видеоуслуга "Вайн" (Vine), и се надява скоро да се стигне до сделка, информира БТА, като цитира сайта за технологични новини "Теккрънч" и ТАСС.

Според източници на сайта "Туитър" е получил доста предложения, включително от няколко азиатски компании. Един от източниците уточнява, че поне няколко потенциални купувачи предлагат да придобият услугата за под 10 милиона долара, което означава, че приходите от сделката за "Туитър" ще бъдат несъществени.

Теккрънч отбелязва, че "Туитър" все пак може да извлече полза от "Вайн", дори ако услугата има друг собственик, чрез запазване на синхронизацията между двете приложения. По-рано се съобщаваше, че "Туитър" планира през идните месеци да закрие мобилното приложение "Вайн", което е свързано и със съкращаване на служители.

"Туитър" придоби "Вайн" в края на 2012 година преди пускането на самата услуга, която започна да функционира през януари 2013 година.

"Вайн" е мобилно приложение, позволяващо да се създават кратки видео материали - до 6 секунди - и да се споделят. Полученото видео прилича на анимирано изображение в популярния формат ГИФ (GIF).