Регистрация

Microsoft заподозрян в Русия в злоупотреба с доминираща позиция

Автор: Регал 11 ноември 2016

Microsoft е обвинен, че предоставя шест работни дни на други издатели на програми да адаптират антивирусните си системи към операционната система Windows 10 вместо два месеца, както беше при предишните версии.

Руските власти за защита на конкуренцията, които през последните месеци се интересуваха от Google и Apple, обявиха, че започват разследване срещу американската технологична компания Microsoft по подозрения в злоупотреба с доминираща позиция на пазара на антивирусни програми, предаде БТА, като цитира "Франс прес".

Федералната антимонополна служба (ФАС) обяснява в комюнике, че решението е взето, след като е била сезирана от руския специалист по компютърна безопасност Касперски. Microsoft е обвинен, че предоставя шест работни дни на други издатели на програми да адаптират антивирусните си системи към операционната система Windows 10 вместо два месеца, както беше при предишните версии.

В същото време при инсталиране на последната версия антивирусната система на Microsoft Windows Defender се активира по подразбиране.

Лаборатории Касперски заявяват, че са сезирали не само руските власти, но и Европейската комисия "след месеци преговори и безплодни усилия за решаване на въпроса директно с Microsoft".

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души