С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Бизнесът на "Кока-кола" и партньорите й допринася с над 500 млн. лв. за българската икономика

Автор: Пламена Кацарова 13 юни 2018

Бутилиращата компания ще продължи да инвестира в България

Стопанският ефект от дейността на "Кока-кола", нейните партньори и доставчици за българската икономика е над 500 млн. лв. на година. Това става ясно от доклада за социално-икономическото въздействие на системата на "Кока-кола" в България, в която влизат пет компании.

101 млн. лв. добавена стойност

Данните от доклада показват, че добавената стойност, генерирана от системата на "Кока-кола" в България през 2017 г., възлиза на 101 млн. лв. Според документа, като се вземат предвид платените данъци, заплати и печалба на доставчиците и търговските партньори на компанията, цялостният ефект е 560 млн. лв. (0.6% от БВП на България).

Традиционно "Кока-кола" работи с български доставчици, като стойността на купуваните от тях стоки и услуги за миналата година е над 105 млн. лв. Друг интерес факт е, че всеки 1 лев, изхарчен за напитки на "Кока-кола", води до 0.64 лв. приходи за България., сподели Теодора Ненова, старши консултант в Steward Redqueen.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София