Производители

Бизнесът на "Кока-кола" и партньорите й допринася с над 500 млн. лв. за българската икономика

Пламена Кацарова 13 юни 2018, 17:20

Стопанският ефект от дейността на "Кока-кола", нейните партньори и доставчици за българската икономика е над 500 млн. лв. на година. Това става ясно от доклада за социално-икономическото въздействие на системата на "Кока-кола" в България, в която влизат пет компании.

101 млн. лв. добавена стойност

Данните от доклада показват, че добавената стойност, генерирана от системата на "Кока-кола" в България през 2017 г., възлиза на 101 млн. лв. Според документа, като се вземат предвид платените данъци, заплати и печалба на доставчиците и търговските партньори на компанията, цялостният ефект е 560 млн. лв. (0.6% от БВП на България).

Традиционно "Кока-кола" работи с български доставчици, като стойността на купуваните от тях стоки и услуги за миналата година е над 105 млн. лв. Друг интерес факт е, че всеки 1 лев, изхарчен за напитки на "Кока-кола", води до 0.64 лв. приходи за България., сподели Теодора Ненова, старши консултант в Steward Redqueen.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK