Регистрация

Конференция "Фермерските храни"

Регулация на фермерските пазари

Автор: Мирослава Дикова, Българско дружество за защита на птиците 27 януари 2016

Какво съдържа изготвения правилник за работа на фермерския пазар и защо е необходимо да има такъв; какви са изводите и препоръките

Фермерските пазари стават все по-популярни, отговаряйки на търсенето на домашен тип продукти от страна на потребителите и на по-добра ценова реализация от страна на малките производители. Оказва се, че чистият пазарен механизъм на търсене и предлагане създава неформални търговски отношения, докато "излизането на светло" не бъде стимулирано.

Презентацията ще сподели опита на БДЗП в създаване и управление на фермерския пазар в кв. Борово в София, който функционира от юни 2015 година и се организира в контекста на проект "За Балкана и хората", финансиран от Българо-Швейцарската програма за сътрудничество. Ще се фокусира върху изготвения правилник за работа на фермерския пазар и защо е необходимо да има такъв; какви са изводите и препоръките.

Темата е част от събитието "Фермерските храни - Как да съкратим пътя им от производителя до потребителя"

Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic


Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България