Регистрация

Белгийски специалисти подобряват бирата с магнити

Автор: novanews.bg 18 декември 2014 , 1 коментар

Белгийски специалисти са успели да подобрят качеството на бирата, използвайки магнити, като са намалили нейната пенливост и горчив вкус, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.
 
Прилагането на магнитно поле прави антипенливите агенти в кехлибарената течност по-активни. Процесът отнема само една минута и има благоприятен ефект върху продукцията.
 
Магнитното поле се прилага, когато екстрактът от хмел се прибавя към малцовата основа на бирата. Излъчването предпазва от прекаленото производство на въглероден диоксид, което прави пивото пенливо.

Още

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души