Регистрация

PayPal и Mastercard разширяват партньорството си

Автор: Регал 08 септември 2016

Потребителите и преставителите на бизнеса ще могат незабавно да прехвърлят средства от своята сметка в PayPal в дебитна карта Mastercard.

PayPal и Mastercard обявиха важно разширяване на дългогодишното си партньорство, което ще подобри потребителското изживяване чрез задаване на Mastercard като ясна опция за плащане в PayPal, активиране на Masterpass като възможност за плащане при търговци, работещи с Braintree, и разширяване на присъствието на PayPal на мястото на продажбата. Това ще донесе по-голяма стойност за притежателите на карти Mastercard, за финансовите институции и клиентите на PayPal, съобщиха от двете компании.

Съгласно разширеното партньорството потребителите и преставителите на бизнеса ще могат незабавно да прехвърлят средства от своята сметка в PayPal в дебитна карта Mastercard. На PayPal също ще бъдат предоставени определени стимули за финансови обеми и в резултат на ангажиментите, поети по силата на това споразумение, вече няма да се дължат такси за оператор на електронен портфейл.

"Изборът на клиента и партньорството ни с него са основни принципи на PayPal, които определят работата на нашата компания, даваща на клиентите повече възможности да управляват и прехвърлят парите си онлайн по-лесно, в приложение и в реален магазин - каза Дан Шулман, президент и главен изпълнителен директор на PayPal. - С всяко споразумение за партньорство, което подписваме, разширяваме още повече географския обхват и стойността на марката PayPal и подобряваме собствените си икономики. Mastercard е доверен партньор в продължение на много години. Като си сътрудничим и заедно правим иновации, ние ще продължим да тласкаме електронните разплащания напред и да подобряваме плащанията на нашите общи клиенти."

"Независимо дали плащат във физическия или дигиталния свят потребителите желаят да видят познатата марка Mastercard на банката-издател, която са избрали - каза Аджай Банга, президент и главен изпълнителен директор на Mastercard. - Разширяването на партньорството с PayPal допълнително подсилва нашия ангажимент към милиардите ни картодържатели по целия свят за предоставяне на избора да плащат когато, където и както пожелаят, като същевременно осигуряваме лесния и сигурен начин на плащане, който очакват от Mastercard."

Повече избор за търговците

Masterpass ще бъде добавен като опция за плащане при търговци, които обработват плащания чрез Braintree, дъщерно дружество на PayPal. Търговците, които се възползват от Braintree като платформа за плащане, ще могат лесно да интегрират Masterpass при финализиране на плащанията, осигурявайки на потребителите възможност за безпроблемно плащане.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България