Регистрация

Американски учени доказаха, че бирата ни прави по-умни

Автор: bgfermer.bg 02 октомври 2014 , 3 коментара

Американски учени доказаха, че флавоноидът ксантохумол, който се съдържа в хмела и бирата, подобрява когнитивните функции, съобщи в. "Дейли мейл".

Фотограф: Юлия Лазарова

Американски учени доказаха, че флавоноидът ксантохумол, който се съдържа в хмела и бирата, подобрява когнитивните функции, съобщи в. "Дейли мейл".

Необходимото за поумняване количество ксантохумол обаче може да се осигури само с добавки. Под формата на бира ще са необходими над 2000 литра дневно.

Учените от университета на Орегон мислят, че ксантохумолът може да се използва за лечение на метаболитен синдром и възрастови промени в паметта. Той ускорява метаболизма, намалява мастните киселини в черния дроб и подобрява мисленето.

Още

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Интервю | Аксиния Баева: Кражбите в магазините скачат за година с 20-30% Държавата бездейства, а бизнесът трупа загуби, казва зам.-председателят на Българската ритейл асоциация и изпълнителен директор на "Спорт депо", пред "Капитал"