Регистрация

Единственият син на президента на Samsung ще се присъедини към съвета на директорите на компанията

Автор: Регал 12 септември 2016

Днешното съобщение е направено на фона на безпрецедентното изтегляне на най-новия смартфон на компанията Galaxy Note 7 заради опасност батерията му да се възпламени.

Ли Джае-Йон, единственият син на председателя на президента на Samsung, бе номиниран да се присъедини към борда на директорите, предаде БТА, като цитира "Асошиейтед прес".

Днешното съобщение е направено на фона на безпрецедентното изтегляне на най-новия смартфон на компанията Galaxy Note 7 заради опасност батерията му да се възпламени. Изтеглянето отне и милиарди долари от пазарната капитализация на технологичния гигант.

Номинацията е признак за нова ера за Samsung в управлението на трето поколение от фамилията, основала компанията.

Ли, който е на 48 години, е завършил Харвард. Той е вицепрезидент на Samsung и се предполага, че именно Ли е вземал ключовите решения за компанията, след като 74-годишният му баща Лу Гун-хе се разболя.

Представители на Samsung отбелязват, че заради общоприетите норми за по-младия Ли е трудно да поеме по-значима лидерска роля, докато баща му е все още жив.

По-възрастният Ли влезе в болница след сърдечен удар през 2014 година.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България