Регистрация

"Тойота" ще разработва системи за управление на автомобил с изкуствен интелект

Автор: Регал 20 юни 2016

Компанията ще похарчи 1 млрд. долара през следващите пет години за разработване на самоуправляващи се автомобили

Джил Прат, мениджърът на Toyota Research Institute, говори за бъдещите планове

"Тойота" (Toyota) планира през следващите пет години да развие системи в помощ на шофьорите, в които е интегриран изкуствен интелект, за да се подобри сигурността на автомобила. Това каза ръководителят на подразделението за разработки на автомобилния гигант Джил Прат, съобщи БТА като се позова на Ройтерс.

"Тойота" неотдавна създаде своя компания за проучвания и развитие, оглавена от Прат. Тя е съсредоточена главно върху разработването на върху изкуствения интелект.

Прат отбеляза, че целта на компанията е да подобри безопасността на автомобилите и те да могат да предвиждат и избягват ситуации, които биха довели до катастрофи.

"Тойота" бе обявила, че компанията й за разработки, която носи името Институт за проучвания на "Тойота" (Toyota Research Institute), ще похарчи 1 милиард долара през следващите пет години на фона на засилената конкуренция за разработване на самоуправляващи се автомобили.

Концепцията да се позволи на колита да мислят, действат и да поемат от шофьора част от контрола върху автомобила представлява ключова платформа в усилията на "Тойота" да произведе кола, която да може да се движи автоматично по магистралите до олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България