Производители

"Тойота" ще разработва системи за управление на автомобил с изкуствен интелект

Регал 20 юни 2016, 17:17

"Тойота" (Toyota) планира през следващите пет години да развие системи в помощ на шофьорите, в които е интегриран изкуствен интелект, за да се подобри сигурността на автомобила. Това каза ръководителят на подразделението за разработки на автомобилния гигант Джил Прат, съобщи БТА като се позова на Ройтерс.

"Тойота" неотдавна създаде своя компания за проучвания и развитие, оглавена от Прат. Тя е съсредоточена главно върху разработването на върху изкуствения интелект.

Прат отбеляза, че целта на компанията е да подобри безопасността на автомобилите и те да могат да предвиждат и избягват ситуации, които биха довели до катастрофи.

"Тойота" бе обявила, че компанията й за разработки, която носи името Институт за проучвания на "Тойота" (Toyota Research Institute), ще похарчи 1 милиард долара през следващите пет години на фона на засилената конкуренция за разработване на самоуправляващи се автомобили.

Концепцията да се позволи на колита да мислят, действат и да поемат от шофьора част от контрола върху автомобила представлява ключова платформа в усилията на "Тойота" да произведе кола, която да може да се движи автоматично по магистралите до олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK