Пазарът търси заместител на скъпата ванилия
"Няма почти никой, който да може да си позволи натурална ванилия. Затова компаниите ни пращат проби от техните опити да пресъздадат ваниловия вкус", казва Дафна Хавкин-Френкел от Bakto Flavours, която консултира фирмите за хранителни продукти за вкусове и съставките, които ползват.
Натиск за натуралност
Компаниите от хранително-вкусовата промишленост са притиснати и от потребителите да използват повече натурални и органични продукти. Дори големите в сектора като Nestle и Hеrshey обявиха планове да променят някои от най-известните си рецепти, като заменят синтетичните овкусители с натурални. Именно тези планове на големите в сектора са една от основните причини за вдигането на цената на ванилията, което пък се отразява най-вече на по-малките компании.
Още по темата тук