Регистрация

Главният изпълнителен директор на Coca-Cola се оттегля

Автор: Регал 12 декември 2016

Ръководната длъжност ще бъде поета на 1 май 2017 година от 51-годишния Джеймс Куинси, който миналата година стана президент и главен оперативен директор

Американската компания за безалкохолни напитки Coca-Cola обяви, че сегашният й главен изпълнителен директор Мухтар Кент (64 г.) ще се оттегли от поста идната пролет, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Ръководната длъжност ще бъде поета на 1 май 2017 година от 51-годишния Джеймс Куинси, който миналата година стана президент и главен оперативен директор. Той е в компанията от около 20 години.

Кент, който управлява от 2008 година, ще продължи да бъде председател на борда на директорите. Той става част от най-големия производител на безалкохолни напитки в света преди близо 40 години.

Кент похвали наследника си, с когото работи отблизо през последното десетилетие, като отличен пример за лидерски талант в редиците на компанията.

Инвеститорът милиардер Уорън Бъфет, чийто холдинг Бъркшър хатауей (Berkshire Hathaway Inc.) е най-големият акционер в Coca-Cola, изрази задоволство от новината.

Компанията е под натиск, тъй като хората по света пият по-малко газирани напитки. През октомври бе отчетен спад от 28 процента на печалбата за третото тримесечие, припомня АП.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души