С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Продоволствената сигурност

Автор: Регал 07 септември 2015

FAO дефинира "продоволствена сигурност" (food security) като "ситуация, която съществува, когато всички хора по всяко време имат физически, социален и икономически достъп до достатъчно количество, безопасна и питателна храна, която задоволява хранителните им предпочитания и нужди за активен и здравословен живот".

Съответно ситуация на "продоволствена несигурност" (food insecurity) е налице, когато хората нямат достъп до храна по дефинирания по-горе начин.

Четирите основни стълба, на които се базира продовоствената сигурност, са

- наличност на храна (в т.ч. производство, дистрибуция и търговия),

- икономически и физически достъп (покупателна сила, алокация и културни и лични предпочитания),

- оползотворяване (безопасност и хигиена, нива на усвояване от организма, качество и хранителна стойност)

- стабилност на осигуреността с храна във времето

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.