С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Българите са сред най-рядко пазаруващите онлайн потребители в ЕС

Автор: Капитал 18 януари 2018

Какво показват данни на Евростат за потреблението на информационни и комуникационни технологии от домакинствата и физическите лица през 2017 г.

Почти седем от всеки десет интернет потребители в Европейския съюз са пазарували онлайн през последните 12 месеца, показват данни на Евростат за потреблението на информационни и комуникационни технологии от домакинствата и физическите лица през 2017 г.

Българите са сред най-скептичните по отношение на интернет покупките потребители – едва 27% от тях са купували стоки и услуги онлайн, като по този показател страната изпреварва само Румъния, където делът е 23%. На обратния полюс са хората във Великобритания и Швеция, където съответно 86% и 84% от потребителите на глобалната мрежа са я използвали за покупки през изминалата година.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София