Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

По-малко таблети и повече винили през 2017 г.

Автор: Сирма Пенкова 30 януари 2017 , 1 коментар

Ще бъдат поставени първите основи за пускане на 5G интернет мрежа, се предвижда в доклад на Deloitte

Макар потреблението на интернет и умни устройства да се увеличава с всяка изминала година, през 2017 г. продажбите на таблети в световен план ще намалеят до под 165 млн. броя, което представлява спад от 10% спрямо миналата година. Това се прогнозира в доклад на консултантската компания Deloitte за развитието на технологичния, медийния и телекомуникационния сектор.

По всичко личи, че пикът на тази технология отминава и е съвсем възможно да бъде заместена с все по-функционалните смартфони и много по-леките лаптопи. Едни от най-верните потребители на таблети са децата, но, ставайки тийнейджъри, те отново се насочват към други мобилни устройства. През 2015 г. в САЩ между 74% и 84% от децата над 14-годишна възраст имат достъп до смартфон, лаптоп или смарт телевизор. Приблизително 56% от тях път имат достъп до таблети или игрови конзоли. При проучване, направено сред американските потребители, за технологичните устройства, които ценят най-много, 76% от анкетираните поставят на първо място смартфоните си, следвани от лаптопите и дори настолните компютри. Най-малка значимост отдават отново на таблетите.

Още по темата тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София