Регистрация

Онлайн търговецът eBag инвестира 5 млн. евро в автоматизация на склада

Автор: Мара Георгиева, "Капитал" 29 януари 2024

Целта е до пет години компанията да приема поръчки в цялата страна. За миналата година е-доставчикът на храни има оборот от 80 млн. лв.

Иван Александров, изпълнителен директор и основател на eBag.bg
Фотограф: Цветелина Белутова

Онлайн търговецът eBag ще инвестира 5 млн. евро в автоматизация на фирмената складова база. Финансирането е осигурено чрез банков кредит, уточни за "Капитал" Иван Александров, основател и мажоритарен собственик.

Инвестицията е свързана с покупки на поточна линия и на робот, включващ софтуер с внедрен изкуствен интелект, който ще помага на служителите (пикъри) в склада при подготовката и пакетирането на продуктите. Целта е увеличение на капацитета при издаване на поръчки и съответно - ускоряване на доставките до клиентите.

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Касите на самообслужване – хит при веригите тук, разколебаване на Запад Хранителните супермаркети в България харесват системата за самотаксуване. В САЩ и в Европа - вече не толкова.