Регистрация

"Лидл България" увеличава автоматите за изкупуване на пластмасови бутилки и кенове

Автор: Мара Георгиева, "Капитал" 11 декември 2023

От март до ноември в досега монтираните инсталации веригата е събрала 150 тона материал за рециклиране

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България"

"Лидл България" (Lidl) увеличи броя на автоматите за обратно приемане на пластмасови бутилки и кенове в нови 10 магазина в още пет града в страната - Перник, Ботевград, Карлово, Стара Загора и Шумен. В 8 от обектите машините вече работят, а останалите две ще бъдат поставени в новостроящи се магазини на веригата в София, които ще бъдат открити през януари 2024.

Началото на пилотния проект бе поставено в края на март тази година с автомати в 10 магазина "Лидл" в девет града в страната. По същото време "Кауфланд България", която е със същия собственик - германската група Schwarz, също сложи автомати за изкупуване в част от магазините си.

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Касите на самообслужване – хит при веригите тук, разколебаване на Запад Хранителните супермаркети в България харесват системата за самотаксуване. В САЩ и в Европа - вече не толкова.