Регистрация

Веригата дрогерии dm вече продава и онлайн

Автор: Мара Георгиева, "Капитал" 26 септември 2022

В интернет се предлагат половината от продуктите. Скоро германското дружество ще има 100 обекта в България

Фотограф: Цветелина Белутова

Германската верига дрогерии dm, която работи в България от 2009 г., вече продава и онлайн. В интернет се предлагат над 8200 продукта в 86 категории. "Това към момента е 50% от асортимента ни спрямо физическите магазини, но предложенията ще бъдат допълвани във времето. Целта е да предложим пълното портфолио на компанията и в онлайн магазина", коментира за "Капитал" Цонка Иванова-Терзиева, управител "Маркетинг и снабдяване" на "ДМ България".
Решението за онлайн продажби е взето преди около година и половина. Осем са държавите в dm групата, които вече продават и от разстояние: Германия, Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Хърватска и Словения. България е деветата страна в концерна с онлайн магазин, но първа в региона.

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Интервю | Аксиния Баева: Кражбите в магазините скачат за година с 20-30% Държавата бездейства, а бизнесът трупа загуби, казва зам.-председателят на Българската ритейл асоциация и изпълнителен директор на "Спорт депо", пред "Капитал"