С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

KiK откри първите си два магазина в България

Автор: Мара Георгиева 03 юли 2020

Плановете на дискаунт веригата за 2020 предвиждат отваряне на 10-12 търговски обекта в страната

Анастасия Пеева, управител на KiK за България
Фотограф: Цветелина Белутова

ерманският дискаунтър за облекло и предмети за дома KiK откри своите първи два магазина в страната - в столичнитe The Mall и в Mega Mall.
"За 2020 г. компанията предвижда да отвори 10-12 магазина в България. Ще откриваме между 10 и 15 обекта годишно, като целта е до пет години броят им да достигне 80. Във всеки магазин се разкриват между 10 и 15 нови работни места", коментира за "Капитал" Анастасия Пеева, управител на KiK за България.

Отложен старт

Германската верига беше планирала да стъпи на българския пазар през есента на 2019 г., но намеренията й се реализират сега. "Предпочитаме да планираме по-бавно, но по-добре, отколкото да поправяме грешки. Плановете за навлизане се отнасяха за няколко пазара и това доведе до сложно стиковане, но експанзията ни е бърза", обясни Анастасия Пеева. И даде за пример съседна Румъния, където веригата навлезе през 2018 г. и вече има 40 магазина.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.