Регистрация

Халите 2020: Ресторанти, барове и фермерски храни

Автор: Ани Коджаиванова 16 декември 2019

Motto и Spaghetti Kitchen, Manzo, La Bottega, Mediterraneo, 33 Гастронавти, Хлебар, By The Way, Memento и др са сред обектите, с които собствениците на сегашния пазар преговарят

Емблематичният, но позагубил атрактивността си столичен закрит хранителен пазар Халите до няколко месеца трябва да претърпи пълна промяна и да се превърне в модерно градско кулинарно място от типа Food Court или Deli. Сегашните търговски щандове ще отстъпят място на ресторанти, бистра, деликатесни заведения, кафенета и барове с бира и вино, като ще има и фермерски пазар. Новата концепция трябва да превърне морално остарелия хранителен пазар отново в привлекателно място за срещи и приятно прекарване за местните хора, а също така и да привлече многобройните вече туристи в София, които рядко стигат до Халите, въпреки че те се намират на минути от центъра на града.

Проектът е на собствениците на столичните Хали - израелската строителна компания "Ащром", а целта е пазарът да се превърне в живо и кулнарно атрактивно място, каквито има в много други европейски градове - например Барселона, Лисабон, Копенхаген и т.н.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България