С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Книжарниците Waterstones купуват конкурента Barnes & Noble

Автор: Цветослава Гергинова 19 юни 2019

Книжният сектор се консолидира, за да конкурира Amazon

Фотограф: © Brendan Mcdermid

Преди десетилетие Waterstones, верига книжарници във Великобритания, почти напуска бизнеса. Под ръководството на Джеймс Даунт обаче компанията изоставя традиционните модели на управление и доказва, че все още има печалба в сектор, доминиран силно от гиганта в електронната търговия Amazon.

Сега компанията купува Barnes & Noble - най-голямата книжна верига в САЩ, пише Financial Times.

Сумата по сделката е 683 млн. долара. Преди това Waterstones придоби веригата Foyles във Великобритания за неназована сума.

Двете компании ще продължат да се ръководят отделно, а целта е Barnes & Noble да продължи да се разширява чрез някои от вече успешните стратегии, приложени при Waterstones, като повече власт на мениджърите във всеки обект. В момента всеки управител сам решава колко и каква стока да закупи според предпочитанията на потребителите в региона, което прави цялата структура възможно най-малко централизирана. Стратегията намалява разходите и трудностите при обработката на непродадена стока.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.