С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Клиентите на Walmart ще пазаруват онлайн чрез гласовия асистент на Google

Автор: Анина Сантова 08 април 2019

Google и Walmart се опитват да се конкурират с доминиращата по онлайн продажби Amazon и нейния гласов асистент Alexa

Reuters

Клиентите на Walmart ще могат да поръчват хранителни стоки чрез виртуалния асистент на Google - Google Assistant. Това е поредния опит на ритейл веригата да се конкурира с технологичния гигант на Джеф Безос Amazon. Американският търговец на дребно обяви партньорството си с Google и заяви, че то все повече ще се разраства, пише Reuters. Решението идва, след като през януари Walmart спря да работи с инструмента на Google за онлайн пазаруване Google Express с цел да създаде собствена подобна услуга.

На всяко устройство

На практика клиентите на Walmart скоро ще имат възможността да прибавят продукти в количките си за пазаруване само като кажат "Хей, Google, започни разговор с Walmart". Функцията ще бъде междуплатформена, т.е. клиентите ще могат да пазаруват от всяко устройство, разполагащо с Google Assistant - от умни колонки до часовник с Android или iPhone.

Google Home ще запазва и показва индивидуално предпочитаните от всеки потребител марки във Walmart, което ще пести от времето на купувачите. Все още обаче не е ясно какви начини на доставка ще предлага самата компания.


Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София