С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Marks&Spencer ще прави обща компания с Ocado

Автор: Пламена Кацарова 01 март 2019

Това ще позволи на търговеца на дребно да разшири своята дейност при доставките по домовете

Британската Marks&Spencer обяви плановете си да стартира издаването на права за увеличени ена капитала и да намали дивидента си, след като стана ясно, че ще създаде съвместно предприятие с онлайн търговеца Ocado, съобщава Financial Times. Това ще позволи на търговеца на дребно да разшири своята дейност при доставките по домовете.

Новото обединение може да стимулира бизнеса с хранителни продукти на M&S, чийто растеж се забави през последните месеци, след като търговецът закри 100 магазина на територията на Великобритания.

Общото предприятие

M&S ще плати на Ocado 750 млн. паунда за половината от предприятието, което ще използва технологията на "интелигентната платформа" за онлайн търговия на Ocado. M&S ще допринесе за брандирането и снабдяването.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София