С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Чешки милиардер може да стане новият собственик на Metro

Автор: Анина Сантова 27 февруари 2019

Германският антитръстов регулатор разреши потенциално придобиване на веригата от милиардера Даниел Кретински

Reuters

Ритейл гигантът Metro скоро може да се окаже с нов собственик. Това предполага разрешението на германския антитръстов регулатор за потенциалното придобиване на веригата от чешкия инвеститор и милиардер Даниел Кретински. По негова молба органът е проверил дали плановете му за закупуване на дял 25-35% в компанията от биха били осъществими, съобщава Reuters.

Съгласно германското законодателство обаче покупката на дял, който е по-голям от 30%, е обвързана със задължително предложение за придобиване и на останалите акции.
Притежаваната от Кретински и словашкия инвеститор Патрик Ткач Global Commerce вероятно ще финансира евентуалното търгово предложение, споделят източници на Reuters.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София