С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Собственикът на Zara с рекордна печалба за деветмесечието

Автор: Анина Сантова 17 декември 2018

Добрите резултати на Inditex се дължат на интегрирането на модерни технологии в повечето магазини

Най-голямата компания за търговия с облекла - Inditex, която е собственик на бранда Zara, публикува резултатите си за деветмесечието на 2018 г. От доклада става ясно, че продажбите на компанията са достигнали рекордните 18.4 млрд. евро до края на октомври. Брутният марж на печалбата също се е увеличил до 58%.

Резултатите

Оперативната печалба е достигнала 3.1 млрд. евро за последното тримесечие, което е с 3% повече спрямо година по-рано и представлява ръст от 14% в местни валути. Нетната печалба също е нараснала с 4% до 2.4 млрд. евро.


Въпреки неочаквано топлия септември продажбите през втората половина на 2018 г., до края на ноември, са нараснали с 3%, като през миналите два месеца са се вдигнали с 5%.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София