С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

"Лидл България" ще финансира безвъзмедно нови 20 социално значими проекта

Автор: Мара Георгиева 04 октомври 2018

Тази година са кандидатствали 380 проекта на неправителствени организации от 79 населени места

"Лидл България" ще финансира 20 проекта на неправителствени организации с общо 135 хил. лв., което компанията одобри във второто издание на инициативата "Ти и Lidl за по-добър живот". Грантовата програма се изпълнява в партньорство с фондация "Работилница за граждански инициативи" и Българския дарителски форум.

"Голямата ни цел е да финансираме реализацията на добри идеи в различни региони, които ще позволят на хората по места да водят по-добър и по-пълноценен начин на живот", заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България".

Тематичните области

Началото на инициативата беше поставено през май миналата година, когато веригата обяви, че ще отделя по 3 стотинки от всеки касов бон в магазините в цялата страна и със събраните средства ще финансира проекти на неправителствени и граждански организации.

Тази година за финансиране са кандидатствали 380 проекта от 79 населени места, от които са номинирани 44. Оценяването включва три етапа. Първият е за административна проверка на изискваната документация. Следва оценка от експертно жури, а служителите на "Лидл България" имат финалната дума (третия етап) чрез гласуване.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София