С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Amazon повишава минималната работна заплата до 15 долара на час

Автор: Пламена Кацарова 03 октомври 2018

Промените ще засегнат всички служители на компанията в САЩ, включително временно наетите

Технологичният гигант Amazon обяви, че ще повиши минималната работна заплата до 15 долара на час на американските си служители от следващия месец, предаде Reuters. Компанията отдавна е изправена пред критики за ниското ниво на заплащане. Промяната ще засегне над 250 хил. служители, включително наетите временно, които помагат в натоварените седмици около големи празници, и тези на почасова работа.

Причините

Този ход идва в момент, в който движението "Борба за 15", водено от синдикатите за минимално заплащане от 15 долара на час, набира популярност в цялата страна.

Наред с това през септември известният със социалистическите си позиции сенатор Бърни Сандърс внесе законопроекта "Безос", който гласи, че корпорациите трябва да бъдат облагани за всеки долар, с който правителството помага на ниско платените им служители за разходи за здравеопазване или ваучери за храна. С него той цели да накара корпорациите да плащат повече на работниците си.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София