С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

"Смарт органик" отваря свой биомагазин в Букурещ

Автор: Мара Георгиева 25 юни 2018

Това е десетият търговски обект за собственика на веригата "Зелен"

["Смарт органик"]

Българският производител и дистрибутор на биопродукти "Смарт органик" ще открие свой магазин в Букурещ в края на юни. Това е първият задграничен обект на компанията, която притежава най-голямата верига за биопродукти в страната - "Зелен".

Румънският обект

Румънският магазин се намира в "Мега мол" в Букурещ, разположен е на 72 квадратни метра площ и ще предложи над 2000 български и вносни органични храни, напитки, козметика и др. "Инвестицията в търговския обект е около 90 000 евро. С нея ще бъдат разкрити пет работни места, които впоследствие ще станат седем", уточни за "Капитал" Яни Драгов, собственик на "Смарт органик".

Румънският пазар не е нов за биопродуктите на компанията, която продава там от седем години чрез дистрибутори. "За нас този пазар е стратегически, целта ни е да станем лидери и на него", коментира Яни Драгов. Той уточни, че засега продажбите в северната съседка са под 10% от приходите на "Смарт органик", а целта е да достигнат поне 20%.

Веригата "Зелен"

Румънският магазин е десетият обект на веригата "Зелен".

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София