С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Lidl избра България за IT центъра си за развойна дейност

Автор: Мара Георгиева 04 април 2018

Заетите в него засега са 25, но предстои да бъдат назначени още близо 100 души

["Лидл България"]

Lidl откри в София високотехнологичен IT център за развойна дейност. Той ще обслужва всички държави, в които веригата оперира. Заетите в новата структура - Lidl Digital, засега са 25, но предстои да бъдат назначени още близо 100 души в екипа, съобщиха от "Лидл България".

За всички Lidl държави

Lidl Digital ще отговаря за ключови IT проекти на международната верига. Основната дейност на центъра ще бъде разработването на специфични платформи, системи и решения за онлайн търговията като нова и допълваща посока на сегашния стационарен бизнес на веригата.

Центърът е структура към "Лидл България", но ще комуникира с централата на групата в Германия. Компанията избра страната ни след надпревара между няколко европейски държави заради успешното присъствие на "Лидл България" в региона, наличието на висококвалифицирани IT специалисти и динамичното развитие на IT сектора, съобщиха от българското дружество.

Lidl има такива центрове и в Германия, Испания и Румъния.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София