Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Nestle предвижда най-ниския си ръст на продажбите от 20 години

Автор: Цветан Кръстев 01 август 2017

Изпълнителният директор Марк Шнайдер е изправен пред редица предизвикателства

Най-голямата компания за производство на хранителни продукти Nestle предупреди, че ръстът на продажбите й през тази година ще бъде най-ниският за последните две десетилетия, съобщава Bloomberg. Тази прогноза налива вода в мелницата на инвеститора активист Даниел Льоб, който настоява за промяна в компанията.

Противоречиво първо полугодие

Групата Nestle отчете слаб ръст на органичните продажби от 2.3% през първото полугодие, което е най-ниският растеж на компанията за последното десетилетие. Приходите от продажбите за първите 6 месеца на годината са се понижили слабо в сравнение със същия период на 2016 г. въпреки нарастването на нетните приходи, става ясно от съобщението. Постъпленията за периода са били 43 млрд. швейцарски франка срямо 43.2 млрд. година по-рано. Нетната печалба е нараснала с 19% до 4.9 млрд. швейцарски франка, като очакванията на анализаторите бяха за 4.8 млрд.

Според консултанта от Bank Votobel AG Жан-Филип Бертчи компанията е длъжна на всяка цена да докаже на инвеститорите, че е способна да възстанови нивото на приходи съвсем скоро.

Очаквано разходите за преструктуриране и останалите нетни търговски разходи са се увеличили общо със 77% до 166 млн. швейцарски франка и съответно 349 млн. швейцарски франка. Това е довело до спад на търговската оперативна печалба с 2.5% до 6.4 млрд. швейцарски франка.

Целият текст е тук.

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София