Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Кооперация "Панда" започва строителството на логистичен център

Автор: Мара Георгиева 07 юни 2017

Инвестицията за първия етап от проекта е 12.4 млн. лв.

Фотограф: Кооперация "Панда"

Кооперация "Панда", която е главен франчайзер на търговската марка Office 1 Superstore за България, започва изграждането на логистичен център в Равно поле. Инвестицията за първия етап на строителството е 12.4 млн. лв. и ще спомогне за разкриването на 80 работни места.

Проектът

"Първият етап от складово-логистичната база е за 8600 кв.м площ, но цялото проектиране е за 24 000 кв.м", уточни за "Капитал" Елка Каменова, председател на кооперация "Панда". По думите й в началото базата ще обслужва складирането и съхранението на стоките за цялата верига магазини Office 1 Superstore, но в перспектива ще се търсят и външни ползватели на логистичната услуга.

Проектът е в процес на сертифициране за инвестиция клас А, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

Първият етап от строителството включва изграждане на склад с офисна и санитарно-битова зона, с необходимата прилежаща инфраструктура и с една от най-модерните автоматизирани системи в света за складиране и обработка на стоки. Строителството трябва да приключи през второто тримесечие на 2018 г., уточни Елка Каменова. По думите й вторият етап ще включи допълнителни разширения и складови площи в останалата свободна площ до 24 хил. кв.м. "За втория етап планираме по-голяма инвестиция - между 18 и 20 млн. лв., в зависимост от степента на оборудване на складовете. Строителството би могло да започне още догодина, ако има потенциал и пазар", коментира Елка Каменова.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София