С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Marks and Spencer закрива около 100 магазина по света

Автор: Регал 08 ноември 2016

Осемте страни, в които магазините ще затворят врати, са Белгия, Естония, Унгария, Литва, Холандия, Полша, Румъния и Словакия.

Британската верига "Маркс енд Спенсър" (Marks and Spencer) днес обяви закриването на стотина магазина по света: над половината във Великобритания, останалите в Китай, Франция и още осем европейски страни, предаде БТА, като цитира "Франс прес".

Осемте страни, в които магазините ще затворят врати, са Белгия, Естония, Унгария, Литва, Холандия, Полша, Румъния и Словакия.

Групата посочва в комюнике, че до пет години иска да затвори около 60 обекта във Великобритания. Тези магазини са специализирани в продажбата на облекло и домакински електроуреди - слабо печеливша дейност, която от години обременява корпоративните финанси.

Новият директор Стив Роу, постъпил в началото на годината, за да съживи веригата, подчерта, че иска да постави акцент върху хранителните продукти. "Маркс енд Спенсър" освен това ще отвори около 200 нови магазина "Simply Food" ("Просто храна") до пролетта на 2019 година.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Свинското: скъпо и дефицитно Чумата по свинете в Азия вдигна световните цени, създаде дефицит и проблемите заразиха и България
Един е-румънец в София Андрей Попеску, директор на "eMAG България"