Регистрация

"Лидл" започна да строи първия си магазин в Благоевград

Автор: Регал 22 юни 2016 , 2 коментара

Магазинът ще е с 1189 кв.м търговска площ и се очаква да е готов до три месеца

Магазинът ще е с 1189 кв.м търговска площ и се очаква да е готов до три месеца

Магазинът ще е с 1189 кв.м търговска площ и се очаква да е готов до три месеца

"Лидл България" направи "първа копка" за своя първи магазин в Благоевград. Към момента компанията има 80 магазина в страната, а Благоевград ще бъде 43-ия град, в който веригата присъства, съобщиха от компанията.

Магазинът в Благоевград ще бъде с търговска площ от 1189 кв.м., а разгъната застроена площ – 2187 кв.м. Очаква се строежът да продължи до три месеца.

Официалната първа копка на магазина направиха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и Бисер Инчовски, управител "Централизирани дейности" на компанията.

"Дългоочакваният магазин на "Лидл" е факт. Пожелавам успех на "Лидл" и изпълнителя на проекта в реализацията му", заяви кмета д-р Атанас Камбитов.

"В Лидл предлагаме отлично съотношение на цена-качество на продуктите и сме щастливи, че жителите и гостите на Благоевград съвсем скоро ще имат възможност да се убедят лично в това", заяви Бисер Инчовски по време на церемонията.

"Нашият стремеж е винаги да сме близо до хората и така избираме и терените, на които изграждаме магазините си. Теренът, на който сме тук днес, не прави изключение. Близостта до централната част на града и възможността за достигане, както с автомобил, така и пеша, вярваме, че ще го превърне в предпочитано място за пазаруване", добавил още той.

С отварянето на всеки нов магазин "Лидл" разкрива и между 15 до 25 нови работни места. За пет години на българския пазар компанията достигна над 2000 служители. Освен че "Лидл" предлага над средните заплати за отрасъла, всички служители на компанията получават и редица допълнителни привилегии – допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна на определената от държавата максимална стойност от 60 лв. и много други.

До края на годината предстои да бъде завършена и втората логистична база на "Лидл", която се намира до с. Кабиле, област Ямбол. Тя ще бъде по-голяма от тази в с. Равно поле край София – обектът ще се простира на площ от 197 000 кв.м., а общата застроена площ на сградата ще бъде 47 000 кв.м. със 121 товаро – разтоварни рампи. Инвестицията е в размер на приблизително 80 млн. лева, като ще се разкрият около 120 нови модерно оборудвани и добре платени работни места.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България