Свят

Walmart съди Tesla заради пожари, причинени от слънчевите панели на SolarCity

Анина Сантова 23 август 2019, 10:00

Най-голямата верига магазини за търговия на дребно в света Walmart заведе дело срещу Tesla. Причината е, че според ритейл гиганта слънчевите панели, доставени от компанията на Илън Мъск SolarCity, са причинили пожари в седем от магазините ѝ, пише Financial Times.

Условията на делото, заведено във вторник в Ню Йорк, предполагат прекратяване на договора между компаниите заради "години невнимание и небрежност, както и неспазване на индустриалните стандарти". Друг акцент са щетите за магазините и загубите за ритейл търговеца.

Компанията е започнала да си партнира със SolarCity още през 2010 г . Шест години по-късно Tesla придобива производителя на слънчевите панели. Вероятно е сега съдебният процес да разпали отново огъня около сделката за нейното противоречиво придобиване на стойност 2.6 млрд. долара.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK