Регистрация

Nestle създава нов шоколад без добавена захар

Автор: Йорданка Веселинова 19 юли 2019

Reuters

Най-голямата хранителна компания в света Nestle е открила начин да произвежда шоколад без добавяне на захар, като разчита на остатъчен материал от какаото, който е натурален и по-здравословен, каквито са и предпочитанията на потребителите, пише Bloomberg.

Методът

Швейцарската компания сега използва патентована технология за превръщане на бялата целулоза, която покрива какаовите зърна, в прах, който съдържа натурална захар. Досега тази част от какаовите зърна не е била използвана като подсладител за шоколада и обикновено се е изхвърляла.

"Това е по-скоро нов начин за производство на шоколад и използване на най-доброто от какаото", каза Александър фон Мейлот, ръководител на производствения процес в компанията.

Тази есен в Япония Nestle ще започне да продава KitKat със 70% тъмен шоколад по новата рецепта, която не включва добавена захар.

Цялата статия четете в "Капитал".

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България