С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Vodafone планира да намали разходите

Автор: Анина Сантова 19 ноември 2018

Част от новата стратегия на компанията е и постигането на по-голяма възвращаемост

Новият главен изпълнителен директор на Vodafone Ник Рийд обяви, че ще намали оперативните разходи на компанията с 1.2 млрд. евро до 2021 г. и ще прегледа ключовите активи, за да генерира по-висока възвращаемост, съобщава Reuters. След като замени Виторио Колао на ръководния пост на втория по големина мобилен оператор в света, Рийд заяви още, че ще замрази дивидентите на британската компания, докато тя не намали дълговете си.

"Моята нова стратегия е фокусът на компанията да пада върху радикалното опростяване на оперативния бизнес модел и генерирането на по-добра възвращаемост от инфраструктурните ни активи", коментира той във вторник.
Новините вдигнаха акциите на компанията със 7% малко след като борсовият прозорец се отвори.

Ценните книжа на Vodafone обаче са се понижили с 39% от началото на годината и инвеститорите са притеснени за компанията заради високата цена, която плати за придобиването на кабелния бизнес на Liberty Global в Германия, както и за нуждата от развитие на новия спектър от 5G услуги.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София