Регистрация

Chanel купува производителя на бански на Джеймс Бонд

Автор: Деян Димитров 01 октомври 2018

Луксозните продукти на британската компания Orlebar Brown се купуват от доста известни личности

Chanel придобива британската компания за луксозни бански костюми Orlebar Brown. Orlebar са известни с това, че Даниел Крейг като Джеймс Бонд носи банските им на големия екран. Други знаменитости също са използвали продуктите им, сред тях са рапърът Jay Z, актьорът Майкъл Фасбендър и др.
Chanel заявиха, че новата придобивка ще работи заедно със съществуващия им бански бранд и ще продължи дигиталния си фокус, пишат от Reuters. Финансови детайли на сделката не се разкриват.

Придобиването на Orlebar Brown е интересно, тъй като над 40% от продажбите на британската компания се извършват онлайн. Chanel пък са известни с това, че са една от малкото останали компании, които отказват да продават луксозните си линии за облекла и дамски чанти по мрежата.

От Chanel обявиха, че Brown ще продължат с дигиталния си фокус, както и че ще отворят нови поделения в САЩ, Европа и Азия. Също така ще има известно позитивно взаимодействие със съществуващия бански бранд на Chanel, Eres и вече действащите вериги за доставка на компанията.

Това е втората сделка на Chanel за месеца, след като в началото на септември купиха миноритарен дял в швейцарския производител на часовници Montres Journes SA.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България