Регистрация

Dunkin Donuts сменя името си на Dunkin в опит да привлече по-млади клиенти

Автор: Анина Сантова 27 септември 2018

Компанията акцентира върху новите си храни и напитки, които добавя към менюто в заведенията си

Американската компания за понички Dunkin’ Donuts обяви, че планира да се ребрандира. Тя ще премахне втората част от името си и от януари поничките отпадат и името на компанията остава само Dunkin. Това е част от идеята на новия изпълнителен директор Дейв Хофман да изведе различни храни и напитки, особено кафе, на преден план в менюто. Чрез смяната на името се акцентира върху новите продукти в заведението. Според представители на веригата това би привлякло по-младите клиенти, пише Reuters.

Кафето преди поничките

"Новото име извежда на преден план фокуса на компанията, който е върху това да се сервира бързо и чудесно кафе, докато на заден фон останат розовите и оранжеви мотиви", казват от компанията.

Промяната на името поставя акцента върху кафето. Тя обаче идва в момент, в който вериги като например Starbucks, продължават да изпитват трудности с по-ниското търсене на кофеиновата напитка в САЩ.

Веригата все още ще продава понички, но от януари ще е с ново лого, което все пак запазва познатия стил. Много клиенти обаче не са приятно изненадани от смяната на името и предизвикаха бум от негативни мнения в социалните мрежи. "Те буквално измислиха думата "донът". Трябваше да я запазят завинаги", пише в Twiiter профила си един от тях.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Интервю | Аксиния Баева: Кражбите в магазините скачат за година с 20-30% Държавата бездейства, а бизнесът трупа загуби, казва зам.-председателят на Българската ритейл асоциация и изпълнителен директор на "Спорт депо", пред "Капитал"