Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Wal-Mart ще изкупи обратно акции за 20 млрд. долара

Автор: Капитал 11 октомври 2017

Американската търговска верига потвърди прогнозите си за печалбата, ще разширява онлайн продажбите

Най-голямата верига супермаркети в света - Wal-Mart, обяви нова програма за обратно изкупуване на акции за 20 млрд. долара. Тя ще бъде изпълнена през следващите две години и заменя действащата в момента, съобщава CNBC. Американската компания потвърди прогнозите си за печалба за финансова година и обяви план за увеличаване с 1000 на местата за получаване на продукти, поръчани онлайн, през 2019 г.

След новините акциите на Wal-Mart поскъпнаха с над 4% по време на търговията във вторник и достигнаха 84.13 долара.

От веригата също така заявиха, че ще продължат фокуса си върху преустройство на съществуващите магазини и включването на "дигиталните изживявания" вместо построяването на нови обекти.

Онлайн бъдеще

Ден преди годишния си Ден на инвеститорите в Бентънвил, Арканзас, Wal-Mart заяви, че очаква американският ѝ бизнес с електронна търговия да увеличи продажбите си с около 40% през фискалната 2019 г. Продажбите онлайн са нараснали с 60% през второто тримесечие на тази година, съобщиха от компанията през август.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София