Регистрация

Рекордни продажби по време на "Кибер понеделник" в САЩ

Автор: Регал 04 декември 2013 , 2 коментара
Продажбите са скочили с 20% на годишна база, превръщайки понеделника в най-силния ден за електронната търговия в историята.

 Дистрибуционен център на Amazon във Финикс, Аризона
Автор: Reuters

  Купувачите в САЩ са се възползвали от големите отстъпки, предлагани от търговците на дребно по време на "Кибер понеделник".

Според изчисленията на IBM Digital Analytics Benchmark, софтуер за изчисляване на постиженията на уебсайтове, продажбите са скочили с 20% на годишна база, превръщайки понеделника в най-силния ден за електронната търговия в историята. Междувременно компанията за анализи в Интернет ComScore изчисли, че продажбите са нарастнали с 18%, достигайки 1.74 млрд. долара за деня (това не включва поръчките, направени през мобилни устройства). 

Най-активните градове в онлайн пазаруването са били Ню Йорк, Вашингтон, Лос Анжелес, Чикаго и Атланта. Потребителската електроника, видео игрите и аксесоарите са показали най-голям ръст, като продуктите за дома и градината, дрехите, аксесоарите, както и продуктите за фитнес, също са били много поръчвани.

Онлайн продажбите за периода четвъртък-понеделник са се увеличили с 16.5% на годишна база, отбелязвайки най-силният петдневен период за онлайн продажбите до сега.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България