Регистрация

Фестивалът на уличната храна очаква гурманите този уикенд на Женския пазар

Автор: Капитал 06 юни 2019 , 1 коментар
Тази година StrEAT Fest ще продължи два дни - на 8 и 9 юни, а организаторите от "Бакхус" обещават повече изложители и повече пространство

Фотограф: Велко Ангелов

За трета поредна година Женския пазар ще се превърне в гореща кулинарна точка в София този уикенд, когато ще проведе Бакхус StrEAT Fest. Този път фестивалът за улична храна ще продължи два дни - 8 и 9 юни, от 10 до 22 ч. в реновираната част на Женския пазар - пространството между ул. "Цар Симеон" и ул. "Св. св. Кирил и Методий".

Мястото ще бъде разделено на зони, в които гостите ще могат да опитат храни, приготвени на място от ресторанти, вина, крафт бири, коктейли, сладкиши, джелато, кафе, селекция от продукти на български производители и фермери и още. Организаторите от "Бакхус" споделят, че целта на фестивалът е да развие пазарната култура, а същевременно те са се погрижили този уикенд да стане празник и да превърне преживяването "на пазар" в съвсем ново усещане.

Ключова част от фестивала, разбира се, ще бъдат двете зони с 16 избрани ресторанта, които ще адаптират менюто си за "улицата" и ще предложат на посетителите типични ястия от различни национални кухни: тайландска (Royal Thai), японска (Hamachi-ni), френска (L'Instant Boutique & Catering), италианска (IL Teatro и прясна паста "Паризи") модерна българска кухня (ресторант "Кармаре"), турска (Turquoise), виетнамска (Lili Pham), мексиканска ("Такотека"), азиатска "Кото Chef’s Room" и още аЕstivum Zornitza Family Estate, "Samokovi хотел Рила-Боровец", Q-fteteria, hummusbar, Ribs Brothers и "Томеко".

Любителите на виното ще могат да дегустират и закупят качествени вина от български производители на специален вино бар на DiVino, както и качествени вина от цял свят на щанда на Seewines. В зона "Напитки" ще има още вино, крафт бири, коктейл-бар и други алкохолни и безалкохолни напитки, специалните кафета на Специално кафе за освежаване от Chucky’s и Dabov, както и воден бар на Acqua Panna & S. Pellegrino.

В зона "Сладко&Солено" ще има хляб и печива, сладкиши, палачинки, веган предложения, джелато и други сладоледи и още. Производители и фермери пък ще предложат много интересни продукти.

Музиката - на живо с джаз бенд и с DJ сетове, разбира се, ще съпътства цялото събитие, а за децата ще има специален кът с надуваем замък.

Събитието ще има 5 входа за бърз и лесен достъп от всички страни на фестивала. Входът за 1 човек е 5 лв., като билети могат да се закупят онлайн.

StrestFest.bg
Facebook събитието

8 и 9 юни
10-22 ч.
Женския пазар

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България