Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Европарламентът одобри закон за защита на европейските индустрии от китайския дъмпинг

Автор: Капитал 20 ноември 2017

Той позволява да се вземат предвид екологичните и трудовите стандарти, когато се определят митата за внос

Европейският парламент (ЕП) одобри законодателство, насочено към защитата на европейските индустрии от евтиния внос от Китай. Новата мярка беше прокарана с 554 гласа "за" срещу 48 "против" и целта й е да се подкрепят работните места и промишлеността в ЕС, пише Reuters.

Тя представлява допълнение към регулациите за дъмпинга и субсидиите от трети страни и позволява на разследващите да вземат предвид екологичните и трудовите стандарти, когато се определят митата за внос.

Ще има изключения

В бъдеще ЕС ще определя дали става въпрос за дъмпинг, ако цените за износ са по-ниски от вътрешните цени за всички членове на Световната търговска организация. Все пак ще се правят изключения за случаи на "значително пазарно изкривяване", като например прекомерна държавна интервенция. Очаква се Европейската комисия да публикува доклад за Китай, когато мярката започне да се прилага на практика, който да посочи примери за "пазарни изкривявания".

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София