С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Б(ург)аси кефа

Автор: Калина Горанова 18 май 2019

Beer Bastards за крафт бирата, пазара на морето и желанието за собствена пивоварна

Антон Пенчев и Калоян Коев (вляво) за няколко години успяха да превърнат Beer Bastards в един от най-успешно развиващите се български бирени крафт брандове.
Фотограф: Надежда Чипева

Лято, море, отваряш си бира и си казваш "баси кефа".

С тази картина в съзнанието се ражда името на най-известната бира на момчетата зад Beer Bastards от Бургас - "Баси кефа". Антон Пенчев и Калоян Коев за няколко години успяха да превърнат Beer Bastards в един от най-успешно развиващите се български бирени крафт брандове.

В бара им в центъра на Бургас Papa Beers бъбрим на по бира - най-новата
Faster Bastard в кенче. От по-старите видове налични има два-три. "Постоянно ни свършват количествата", казват Антон и Калоян. Май месец ще дойдат нови.
Годината започва силно за пивоварите. За първите месеци на тази година продажбите са колкото през изминалата. А все още не е настъпило лятото. "Вече сме разпознаваеми. Имаме си фенове. Започнахме да се разпростираме малко повече от просто пет крафт бирени бара или два магазина", обясняват момчетата.
Най-силният пазар за Beer Bastards е София, където повече клиенти са наясно с крафт културата и имат по-големи покупателни възможности. Бирите им имат фенове в редица специализирани магазини и барове, като в момента опитите са насочени и към локалните магазини. "Баси Кефа" е и по курортите, усмихват се Антон и Калоян.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Войната на капките за нос Продуктите срещу хрема са един от малкото сегменти, които бележат двуцифрен ръст в продажбите
Ускореният пулс на Ozone.bg Компанията за онлайн търговия Ozone.bg закупи последната останала верига физически магазини за видеоигри Pulsar