Регистрация

Кирил Вътев: Произвеждаме само продукти, които можем да дадем на децата си

Автор: Мара Георгиева 22 март 2019

Съсобственикът и управител на месопреработващата компания "Тандем-В" - София пред "Капитал"

Фотограф: Цветелина Белутова

Защо и как дипломиран треньор на национален отбор по борба започва бизнес с месо и колбаси?

- Не съм допускал, че ще попадна в този бизнес. Но след пълна отдаденост на треньорската работа ми отнеха едно златно поколение в "Левски Спартак", което създадох. Вложил бях 10 години в едно поколение, постигах резултати, но никой не ги отбелязваше, затова реших, че е по-добре да се махна от спорта. Изобщо не знаех как изглежда животът извън спортната зала. Две години си играх на "сляпа баба" - опитвах, продавах облекла на консигнация, включително и на битака съм зъзнал цяла зима. После с брат ми решихме да правим сандвичи и след като от един колбасарски цех ни изгониха, защото сме "пазарували всеки ден" и явно "много работим и много забогатяваме", решихме сами да правим и колбасите за сандвичите. Впоследствие видяхме, че тази работа е толкова сериозна и трудна, че се отказахме от сандвичите и останахме само с производството на колбаси.

Цялото интервю е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души